Over ons

Bij Jeugdx zijn we er van overtuigd dat iedere jeugdige kernkwaliteiten bezit. Deze kernkwaliteiten brengen wij naar boven met de juiste hulp. Op die manier verbeteren wij de zorg voor onze jeugdigen. Wij geloven dat met persoonlijke hulp op maat iedereen verder kan komen. Wij werken hierbij aan de behoefte van de jeugdige en om die reden vragen wij de jeugdige mee te denken over zijn of haar hulpverleningstraject. Hiermee stimuleren wij het behoud van eigen regie. Want hulp, hoe goed deze ook is, werkt alleen als de cliënt dat echt zelf wilt. Alleen dan kunnen we doen waar we goed in zijn en zorgen we dat de cliënt zo snel en zo sterk mogelijk weer aan het roer van zijn of haar leven staat.

Als het gaat om jeugdzorg, is snel schakelen en laagdrempeligheid cruciaal. Bij onze organisatie begrijpen we dit als geen ander. Wij zijn een groepje enthousiaste zorgverleners die altijd klaarstaat om te helpen. Bij ons hoef je geen ellenlange intakegesprekken te doorlopen of door een eindeloze bureaucratie te ploeteren. Wij houden het graag simpel, snel en vooral menselijk. Bij ons staat de jeugd centraal. We werken met passie en betrokkenheid om ervoor te zorgen dat elk kind de beste zorg krijgt die er is. En dat alles doen we met een vleugje humor. Want als je in de jeugdzorg werkt, dan heb je af en toe een grapje nodig om de sfeer luchtig te houden.

Onze Kernwaarden

De jeugdige staat centraal

Iedere jeugdige is uniek, ieder jeugdige heeft talenten en ieder jeugdige verdient een kans. Jeugdigen mogen zijn wie ze zijn. Vanuit een veilige basis ontdekken jeugdigen wie ze zijn, wat ze kunnen en leren ze nieuwe dingen.

Passie

Gedreven vanuit een innerlijke overtuiging dat onze zorg van toegevoegde waarde is, zet Jeugdx zich elke dag weer met hart en ziel in. Zo halen we het beste uit ons hulpverleningstraject en helpen we jeugdigen.

Samen

Jeugdx gelooft in samen het beste resultaat tot stand brengen. Dat doen wij multidisciplinair samen met de ouders, de gemeenten, jeugdbeschermers en eventuele andere professionals die betrokken zijn bij het kind. Indien nodig werken we hierbij samen met andere zorgaanbieders. Denk hierbij aan een therapiepraktijk waar onze jeugdigen allerlei verschillende soorten therapieën kunnen volgen. Zo halen we het beste uit onze hulpverleningstrajecten en dragen we bij aan een hoopvolle toekomst voor de jeugdigen.

24/7 bereikbaar

Bij Jeugdx staat de veiligheid en het welzijn van de jeugd centraal. Daarom bieden wij 24/7 begeleiding op al onze locaties. Dit betekent dat onze medewerkers altijd klaarstaan om de jeugdigen te ondersteunen, ongeacht het tijdstip. Onze medewerkers zijn goed opgeleid en hebben veel ervaring in het werken met jeugdigen. Ze bieden niet alleen praktische ondersteuning, maar ook een luisterend oor en persoonlijke begeleiding. Door hun aanwezigheid kunnen de jeugdigen zich veilig voelen en zich optimaal ontwikkelen.

Missie en visie

Jeugdx gelooft in de participatie en zelfredzaamheid van jeugdigen. Onze zorg is gericht op het vergroten van deze waarden. Daarom kijken we vooral naar de wensen en mogelijkheden van de jeugdigen in ons hulpverleningstraject. Een passende actieplan is gericht op de hulpvraag. Ons zorgaanbod sluit daarom het best aan op individuele hulpvragen. De begeleiders van Jeugdx denken in kansen en mogelijkheden. Wij benaderen jeugdigen op een respectvolle, duidelijke en oplossingsgerichte wijze.

We zijn persoonlijk betrokken, hebben de expertise en zijn als organisatie laagdrempelig. Jeugdx waarborgt de persoonlijke aanpak door bewust een kleinschalige organisatie te zijn. In onze werkwijze is er tijd en aandacht voor de belangrijke personen van onze jeugdigen. Zo bepalen we gezamenlijk hoe we de jeugdigen kunnen helpen.

Ons hulpverleningstraject

Jeugdx staat voor goede en persoonlijke begeleiding. Wij bieden een veilige woonomgeving mét de ondersteuning die jeugdigen nodig hebben. Een verbindende aanpak staat centraal in onze zorg. Wij werken vanuit controle over ons eigen gedrag en het inzetten van interventies en niet vanuit beheersing over het gedrag van anderen.

Wonen bij Jeugdx betekent wonen met begeleiding op maat. Dit betekent dat we samen kijken naar wat de jeugdige aan ondersteuning kan gebruiken om zichzelf te ontwikkelen. We vragen hierbij altijd gegevens op, om te beoordelen of wij iets passends kunnen bieden. Op het moment dat we iets passends kunnen bieden, starten we de oriëntatiefase.

Hierbij gaan we in gesprek met elkaar om de jeugdige en het netwerk kennis met ons te laten maken. En we begrijpen als geen ander dat verhuizen naar een nieuwe plek best spannend kan zijn, dus kennis met elkaar maken hoeft voor ons allemaal niet zo formeel. Bij ons is het daarom ook een mogelijkheid om te komen kijken op locatie, wellicht een hapje mee te eten of gezellig te kletsen met andere jeugdigen die bij ons verblijven. Het moet natuurlijk van beiden kanten prettig voelen om naar een van onze locaties te verhuizen.

Als het van beiden kanten goed voelt om verder te oriënteren, starten we de intakeprocedure. Vragen die hierbij centraal staan zijn bijvoorbeeld: wat wil de jeugdige bereiken en wat heeft die daar voor nodig?

Het zorgplan wordt opgesteld samen met de jeugdige en zijn of haar steunpilaren. In het plan staat hoe we toewerken naar de gewenste ontwikkeling op verschillende leefgebieden. Bij het opstellen van de doelen houden we rekening met de kaders van de individuele mogelijkheden. Jeugdigen stromen op enig moment altijd uit bij Jeugdx. Het liefst naar huis en als dit niet haalbaar is naar een passende (lichtere) vervolgplek. Daarom is het traject afgestemd op het individu en betrekken we actief de steunpilaren van de jeugdigen.

Het hulpverleningstraject bestaat globaal uit 5 stappen:

• Het oriënterend gesprek
• Het formuleren van werkdoelen
• Samen aan de slag
De (tussentijdse) evaluatie
De afrondingsfase

We stimuleren de jeugdige tijdens elke stap om actief bij te dragen en de regie te pakken, rekening houdend met de (on)mogelijkheden van de jeugdige. De input van de jeugdige in kwestie is erg belangrijk voor de inhoudelijke ontwikkeling van het traject.

De begeleiding

Jeugdigen hebben bij Jeugdx altijd een vaste persoonlijke begeleider. Deze dient als een soort mentor en altijd als vast aanspreekpunt voor de jeugdige. De persoonlijke begeleider houdt het overzicht over het traject, maar elke jeugdige krijgt ook te maken met andere begeleiders. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor praktische zaken of een goed gesprek.

Huiselijkheid, betrokkenheid, contact, persoonlijke aandacht, veiligheid, rust, regelmaat en structuur staan centraal voor het wonen bij Jeugdx.

Wil je graag meer informatie over onze werkwijze of de begeleiding? Neem vrijblijvend contact op.

Presentie is aanwezig zijn met aandacht en betrokkenheid. Het is een manier van werken waarbij je jezelf beschikbaar stelt en openstaat voor de ander.

Ben je toe aan een uitdagende baan in de jeugdzorg?

Bij Jeugdx zijn we altijd op zoek naar gemotiveerde medewerkers die zich willen inzetten voor onze jeugdigen. Momenteel hebben wij vacatures openstaan voor een gedragswetenschapper en zijn we ook op zoek naar jeugdzorgwerkers voor onze locatie in Renkum. Als gedragswetenschapper ben jij verantwoordelijk voor de behandeling van onze jeugdigen en geef je richting aan de verdere ontwikkeling van onze hulpverlening. Als jeugdzorgwerker ondersteun jij onze jeugdigen in hun dagelijkse activiteiten en help je ze bij het ontwikkelen van vaardigheden.

Ben jij enthousiast, betrokken en wil je werken in een dynamische werkomgeving waarin de hulp aan jeugdigen centraal staat? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Ook als er geen passende vacature voor jou tussen staat, nodigen wij je van harte uit om een open sollicitatie te sturen. Wij zijn altijd geïnteresseerd in gemotiveerde professionals die ons team willen versterken en bij willen dragen aan de ontwikkeling van onze organisatie.

Stuur je sollicitatiebrief en CV op en wie weet word jij onze nieuwe collega bij Jeugdx!

Bezoekadres
Jeugdx
Velperplein 23
6811 AH  Arnhem
085-0501610
×